Училището в село Езерче, община Цар Калоян  се включва в

...
Училището в село Езерче, община Цар Калоян  се включва в
Коментари Харесай

Селско училище се включи в кампанията # Щедрият вторник

Училището в село Езерче, община Цар Калоян  се включва в дарителската акция # Щедрият вторник. В  дните, когато феновете на  шопинга тръпнат в очакване на „ Черния петък ”  педагозите от учебно заведение „ Отец Паисий ” в Езерче  разпространяват измежду деца и родители идеята на  дарителството и доброволчеството.

Училищната акция „ Дари с положително ” има за цел да събере средства за оборудването на ресурсен кабинет  в школото. Тя е в помощ на децата със специфични просветителни  потребности и техните фамилии. Организаторите  очакват  локалната общественост да се включи в дарителската  акция на 3 декември   директно или с дарения  посредством есемеси на електронната платформа в интерес на учебното заведение: https://www.platformata.bg/bg/kauzi/558:897-2019-ezerche/details/campaign.html и ДМС и с дарителски SMS на 17777 с текст DMS DOBROTA.

# Щедрият вторник е световна самодейност позната по света под името  #GivingTuesday. Идеята за нея се появява в Съединени американски щати през 2012 година като реакция по отношение на Черния петък и манията по безотговорно извършване на покупки по празниците, когато множеството хора, заливани отвред с рекламна информация, купуват прекалено много и ненужни движимости. #Щедрият вторник или #GivingTuesday се отбелязва за първи път в България през 2014 година по самодейност на Фондация BCause, член на CAF Global Alliance.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР